Potensgivarna

Av: Karin Brunk Holmqvist
Köpt: Lånad av släkting
Recensent: Emmelie

Beskrivning:
Värme, humor och en fantastisk historia har gjort Potensgivarna till en riktig läsarfavorit. Denna roman lockar till skratt och igenkännande leenden. Karin Brunk Holmqvist beskriver med ömhet och värme vad som händer när stad möter landsbygd och gammalt möter nytt.

Systrarna Svensson har båda passerat 70-årsstrecket och lever stillsamt och ganska förnöjt sina liv i föräldrahemmet i Borrby. När byrådirektör Alvar Klemens köper sommarhus intill blir det liv i luckan. Nya klänningar inköps i Simrishamn och de glömmer till och med bort att deras bror vill få in dem på hemmet för att ha huset som sommarstuga. En dag får de se Molins hankatt mer eller mindre kasta sig över Erlandssons honkatt Majsan efter att ha ätit bland Alvars blommor. Då får de en strålande idé om hur de ska få pengar till att installera bekvämligheter. De startar en firma i potensökande medel, och när de satt in den första annonsen i tidningen blir inget sig likt för Tilda och Elida.

Min kommentar:
Underbar mysbok som jag verkligen tyckte om att läsa! Man blev alldeles glad av den. Det var verkligen en härlig omväxling att läsa om äldre människor och man kan inte låta bli att bli kär i karaktärerna. Riktigt gullig bok med många skratt, som jag nog kommer att läsa igen. Rekommenderar den helt klart!

Betyg:
NoneNoneNoneNone

Kommentarer

Lämna din åsikt här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad tycker du?

Trackback
RSS 2.0