Harry Potter och fången från Azkaban

del. 3

Av: J.K Rowling

Beskrivning:

I tolv långa år har den ökända Sirius Black hållits fången på fortet Azkaban. Han är anklagad för att ha dödat tretton människor i samma förbannelse. Han anses vara den självklare efterträdaren till den onde Lord Voldemort. Nu har Sirius Black rymt...

Min kommentar:
Det är faschinerande hur de bättre böckerna kan bli en av de sämsta filmerna.
Roligt att man får veta mer om Harrys bakgrund och att han får lära sig något han inte genast bemästrar. Spännande men också mycket "vardaglig" skolgång. Mer relationer i denna än i tidigare böcker.

Betyg:

Harry Potter och hemligheternas kammare

del. 2

Av: J.K Rowlings

Beskrivning:

Sommarlovet är äntligen över och Harry Potter och Ron Weasley får åka tillbaka till Hogwarts Skola för Häxkonster och Trolldom. Men de missar tåget! De blir tvungna att flyga dit med Mr Weasleys bil. Det är visserligen absolut förbjudet – tänk om någon mugglare skulle få syn på dem! – men de har faktiskt inget val. De får absolut inte komma för sent till skolan. Det blir upptakten till en rad hisnande äventyr för Harry och hans vänner, och ovänner, på Hogwarts Skola för Häxkonster och Trolldom.

Min kommentar:
Mer lättläst än ettan. Roligare när karaktärerna har lite mer historia bakom sig och det inte behöver förklaras lika mycket. Men det kanske är givet. Tycker dock att det är tråkigt att Harry har så tur hela tiden. Önskade att han var lite mer som Hermonie och klurade ut grejer själv.
Gillar att han inte är populär och "en kändis" hela tiden i den här boken.

Betyg:

Harry Potter och de vises Sten

del. 1

Av: J.K. Rowling

Beskrivning:

Harry Potter är en pojke med magiska krafter. På Hogwart, internatskolan för häxkonster och trolldom, utvecklar han sina färdigheter och jagar De Vises sten.

Plötsligt händer det märkliga ting i den lilla staden! Mystiska stjärnskott på himlen och svärmar av ugglor mitt på dagen, katter som läser kartor och underliga människor som står i gathörnen och viskar. De viskar om en viss Harry Potter...

Föräldralöse Harry Potter bor hos sina elaka styvföräldrar och deras vidrige son. En helt ny värld öppnar sig för Harry när det visar sig att han egentligen är en trollkarl och börjar i Hogwarths Skola För Häxkonster Och Trolldom, en värld full av magi och spännande äventyr!

Min kommentar:
Andra gången jag läser den här och den var till och med bättre än jag kom ihåg den. Även  om filmen motsvarande den här boken helt klart är en av dom bästa, är boken bättre.
Gillade speciellt det sista rummet före spegeln där mot slutet. Även det att den hör boken ger mig julkänsla på något vis.
Jag kommer tveklöst läsa de här böckerna för mina framtida barn.

Betyg:

Babbeldrottningen

Av: Meg Cabot

Beskrivning:
Lizzie Nichols stora problem i livet är att hon aldrig kan hålla tyst! Hon har en osviklig förmåga att säga fel saker vid fel tidpunkt. Denna gång lyckas hon skrämma bort sin nye pojkvän som hon besöker i London. Resultatet blir att hon är fast i den engelska huvudstaden utan kille, utan bostad och utan pengar...

Meg Cabot har haft stora framgångar, både internationellt och i Sverige, med serien En prinsessas dagbok, som också blivit en filmsuccé. Nu har hon skapat en lika charmig och oemotståndlig huvudperson i sin första vuxenroman.

Min kommentar:
Ganska medelmåttig och slätstruken bok som det inte hände så mycket i. Kände inte så mycket av boktiteln då hon inte "babblade" så mycket.

Trots det gillade jag den väl lite. Den var inte jättebra men inte jättedålig heller. Karaktärerna var okej och jag gillade slottet. Söt historia men den kändes inte så realistisk.

Betyg:

RSS 2.0