I djurskepnad

Profetian om Cheysuli, Del 1

Av: Jennifer Roberson
Köpt:
Fick av kompis
Recensent: Emmelie

Beskrivning:
Cheysulifolket är ett folk av magiker med förmågan att anta djurskepnad. Sedan urminnes tider har de levt i landet Homana, och en av deras krigare är alltid kungens beskyddare och livvakt.

Men när prinsessan Lindi av Homana rymmer med kungens cheysuli-man förändras allt. Kungen anklagar sin livvakt för förräderi, och Lindis och Hares kärlek leder till hat och förföljesle av cheysulifolket.

Tjugofem år senare är cheysuli fredlösa i sitt eget land. Homanas invånare fruktar och hatar dem. Cheysulis magiska krafter skrämmer homanerna, och de kallar dem De djuriska.

Alix är dotter till prinsessan och cheysulikrigaren. Hon kastas in i eb virvelvind av händelser och tvingas överkomma sin inlärda skräck för De djuriska. Cheysulis blod och magiska krafter rinner i hennes ådror, hon har förmågan att anta djurskepnad och cheysulis uråldriga profetia tvingar henne att acceptera sitt öde

Min kommentar:
Älskar tanken bakom boken. Den hade potensial att kunna bli hur bra som helst, men faller lite på att författaren inte är nog kreativ. Till en början var jag helt tagen. Man kom in i den snabbt och jag gillade karaktärerna. Men sen speedades allt upp och gick alldeles för snabbt. Det intressanta tar slut efter lite mer än halva boken och kvar blir bara upprepningar och förutsägbara händelser. Huvudpersonen är modig men dumdristig, om och om igen.
Kanske just för att det känns meningslöst att läsa dom kommande 5 böckerna är jag nyfiken på vad hon kan komma på för att fylla ut dem. De kanske blir intressantare i nästa bok, måste ta reda på det.

Betyg:
NoneNoneNone

Kommentarer

Lämna din åsikt här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad tycker du?

Trackback
RSS 2.0