Om jag kunde drömma

Av: Stephenie Meyer

Beskrivning:
Tre saker var jag absolut övertygad om. Den första var att Edward var vampyr. Den andra var att det fanns en del av honom – och jag visste inte hur stark den delen kunde vara – som törstade efter mitt blod. Och den tredje var att jag var villkorslöst och ohjälpligt förälskad i honom.
Bella Swan

Isabella Swan flyttar till Forks, en liten regnig sovstad i Washington. Hon förväntar sig att hennes nya liv ska bli lika långtråkigt som staden själv. Men när hon träffar den gåtfulle och förföriske Edward Cullen tar hennes liv en oväntad och farlig vändning. Edward har länge lyckas hålla sin identitet som vampyr hemlig. Men nu går ingen säker, minst av allt Bella som är den person Edward håller mest av. Edward och Bellas förhållande balanserar på knivseggen mellan begär och livsfara.

Om jag kunde drömma är en intensivt sinnlig och utomordentligt spännande kärleksroman.

Min kommentar:
Den här boken knockade mig rejält. Jag har på något sett blivit som besatt av den och känner hela tiden att jag måste läsa den igen. Boken är helt underbar och den fick mig att både känna mig lite nykär och sitta och fnissa ibland. Jag ville aldrig att den skulle sluta och jag tackar för att jag har 3 böcker kvar att läsa ur den här serien. Ett av det bästa jag någonsin läst. LÄS DEN!

Betyg:

Räcker det om jag älskar dig?

Av: Katarina von Bredow

Beskrivning:
19-åriga Fanny är mitt uppe i sin första "riktiga" relation. Hon bor ännu hemma hos sin mamma, men hennes pojkvän Johan har en egen lägenhet, en etta. Fanny bor mest hos honom, allt är perfekt, men en dag märker hon att det är något som inte stämmer. Hon vill så gärna tro att de skulle "leva lyckliga i alla sina dagar". Men hur ser det ut i verkligheten?
Känslorna vibrerar i denna intensiva roman om kärlekens irrvägar och om att finna sig själv.

Min kommentar:
Jag blev så arg när jag läste den här boken. Ville spöa hennes kille för hur han manipulerade henne. Jag rycktes verkligen med och läste och läste tills den var slut. Språket är lättläst och historien är bra, så den går inte lägga ifrån sig. Det enda negativa jag kunde komma på var slutet, som inte var helt tillfredställande för mig. Läs den!

Betyg:

Harry Potter och den flammande bägaren

del. 4

Av: J.K Rowling

Beskrivning:
En natt vaknar Harry Potter av att ärret i pannan brinner som eld - ett säkert tecken på att Lord Voldemort befinner sig i närheten. Harry får snart annat att tänka på när världsmästerskapen i quidditch går av stapeln. Och när sommarlovet är slut väntar en överraskning: tillsammans med två andra trollkarlsskolor, Durmstrang och Beauxbatons, ska Hogwarts tävla i en mytomspunnen trekamp. Bara en från varje skola får delta. Alla är lika spända på vems namn som kommer att dras ur den flammande bägaren.

Min kommentar:
Detta är nog seriens hittills mest fartfyllda bok. Gåtor, prov och nära döden upplevelser. Tycker om vinkeln gällande Harrys vänner. Hur man påverkas av att ha en kändis som bästa vän och nästan alltid komma i andra hand. Även de övriga i skolan reagerar på Harrys stöndiga uppmärksamhet. Dom vanligt gillar jag Harry Potter och den här är helt klart en av de bättre i skaran.

Betyg:



RSS 2.0