Mossvikenfruar - Chansen

Av: Emma Hamberg

Beskrivning:

Om du var jag (men det är du inte, o lyckliga människa...), men om du var jag, om du levt lyckligt gift (eller ja, nästan helt lyckligt i alla fall) med din fina man i massor av år. Om du älskat honom ända sedan nian. Om du ätit allt från kall ravioli till oxfilé med honom. Om du älskat med honom i allt från studentlyor till nybyggd villa ("älskat" låter väl lite för stort och vackert kanske, legat med låter bättre.)
Om du var en medelmåtta som aldrig vågade färga ögonbrynen riktigt svarta eller ha andra mönster än ränder på tröjorna.
Om du kanske inte hade så mycket att göra mer än att just vara tillsammans med din man och glädjas med honom när han fått riktigt bra provision från Mossvikens El & Tv.
Om du hittade en fotorulle i hans jackficka som visade sig innehålla foton (ja, vad annars?), foton på din älskade i armarna på en annan. Och inte bara i hennes armar förresten.
Om du var jag (stackars lilla du i såna fall). Vad skulle du göra då?
A. Älska, glömma och förlåta.
B. Älska, glömma och förbli evigt bitter.
C. Finns det något tredje alternativ?

Min kommentar:
Som vanligt är jag jätteimponerad av Emmas sätt att skriva. Den här boken liknar ingenting jag läst tidigare. Jättebra bok med värme, humor och uppgivenhet. Det slutar aldrig att hända saker och därför går den inte att lägga ifrån sig. Älskar dessutom Anki som är både svag och stark samtidigt.
Helt klart läsvärd!

Betyg:

kärlek@första.träffen

Av: Jane Moore

Beskrivning:

En ny romantisk komedi av författaren till Fyra i leken och Mina ex
"Jane Moore är en modern Jane Austen." People

Jess Monroe är 34 år gammal och singel. Hon trivs med sitt liv, men hennes vänner anser att hon behöver en man i sitt liv. På sin födelsedag får Jess därför en internetdate i present. Efter viss vånda bestämmer hon sig för att se det hela som en rolig grej - och snart är hon fast i jakten på mr Right.
Det visar sig dock vara svårare än hon trott att hitta sin drömprins på nätet. Grodor finns det däremot gott om. En man som beskriver sig som Ferrari-förare kan lika gärna visa sig vara en enkel bilhandlare. Och även den snyggaste karl kan lämna en flicka ensam med restaurangnotan. Men så en dag händer något som får Jess att inse att den rätte kanske inte alls ser ut som hon tänkt sig ...

Min kommentar:
En riktig feel-good bok! Pricksäker, rolig bok som fick mig att fullkomligt gapskratta. Alla personerna i boken är så "personliga" att det nästan känns som man är i deras vänskapskrets. Chicklit när den är som bäst!

Betyg:

Atlantis hemlighet

Av: David Gibbins

Beskrivning:
I havet utanför Kretas kust gör marinarkeologen Jack Howard ett sensationellt fynd: en skiva av guld från den tidigaste minoiska kulturen med tecken och ett budskap till den som kan tolka skriften.

Samtidigt, vid arkeologiska utgrävningar i Nineveöknen, i pyramidernas skugga, trampar en kamel genom taket på en gömd gravkammare. I graven finner doktor Hiebermeyer kvarlevorna av en mumifierad man, till synes oansenlig, men den dödes svepning består till delar av ett pergament, där något står skrivet på den allra äldsta formen av grekiska. Det berättas om en sagolik kultplats som sjönk i havet för tusentals år sedan?
 
Tillsammans avslöjar tecknen på guldskivan och den uråldriga pergamentskriften Atlantis hemlighet. Jack Howard och hans vän doktor Hiebermeyer är dock inte ensamma om att bli varse den väg som de fantastiska fynden pekar ut. De skuggas av tungt beväpnade terrorister på piratfartyget Vultura, som styrs av den ökände Aslan, ?Lejonet från Kazakstan?. Aslan vill lägga beslag på de oskattbara fynden för egen räkning. Kapplöpningen om Atlantis tar sin början.

Min kommentar:
Tanken på den här boken gjorde mig verkligen lycklig. Äntligen en bok om atlantis, men nej. Jag tog mig bara ett par kapitel sen gav jag upp. På tok för avancerad, ointressant och jobbig för mig. Jag försökte verkligen men kom inte igenom den. Ska försöka mig på den en gång till när jag känner mig sugen, men tvivlar på att jag kommer klara det då heller.

Betyg:

Gossip Girl

Del. 1
Av: Cecily von Ziegesar

Beskrivning:
Gossip Girl är den anonyma berättaren i böckerna om ett gäng privilegierade ungdomar som bor, lever och sover (ibland med varandra) på New Yorks Upper East Side.

GOSSIP GIRL tar oss med in i deras värld - en värld där alla är rika och vackra, där allting är fantastiskt och där svartsjuka och svek finns överallt. Invävt i historien får vi det senaste skvallret på sidor som är gjorda för att se ut att komma från webbsajten www.gossipgirl.net.

"Undrar du hur den rika halvan lever? Det kan jag berätta. Jag är en av dem.

S är tillbaka från internatskolan. Hennes hår är längre och ljusare. I hennes blå ögon finns en hemlighetsfull och mystisk blick. Om vi inte ser upp kommer S att bli lärarnas favorit, komma till partyt i den underbara klänningen som vi inte kunde bära upp, stjäla våra pojkvänner och helt enkelt förstöra våra liv.

Jag har koll på henne. Jag har koll på oss alla. Det kommer att bli ett händelserikt år. Det känner jag på mig."

Min kommentar:
Jag gillade den skarpt. Tyvärr var den på tok för kort. Den hade gärna fått vara dubbelt så lång! Roligt att komma in i en överklass värld som man inte har tillträde till annars. Underhållande, rik på intriger och väldigt lättläst.

Stör mig dock lite på att serien är så totalt olik böckerna som den skulle kunna bli.

Betyg:

Expert på att rodna

Av: Katarina von Bredow
Köpt: Adlibis.se

Beskrivning:
När hennes mamma flyttar ihop med sin nya kärlek måste Natalie följa med ? ut på landet till en ny skola, med nya gäng som inte alls är som hennes gamla. På köpet får hon också en ny "bror", Jerker, spännande, snygg ? "en sextontaggare", säger tjejerna i klassen. Natalie dras in i hans trollkrets och märker hur känslorna sjuder och gnistrar i henne. Är hon kär? Är det så här det ska vara?

En stark och levande roman om pirrig förälskelse, fylld av omtumlande händelser och intressanta personer.

Min kommentar:
Till en början tyckte jag inte om Natalie. Hon va egoistisk och stundvis ganska elak. Men en bit in i boken inser man hur realistiska hennes reaktioner är. Måste erkänna att jag verkligen gillade den här boken och att jag absolut hade älskat den när jag var 15. Den är ärlig, romantisk och rolig att läsa. Man blir lite pirrig i kroppen. Sträckläste hela boken.

Betyg:

RSS 2.0