Tille-Lille

image29Av: Therese Vesterlund

Köpt: www.bokus.se

Recensent: Malin

 

Beskrivning:

Första dagen hemma från BB upptäcker Therese Vesterlund en blåsa på sin nyfödde son Tilles rumpa. Ingen anar då att det är det första symptomet på en dödlig sjukdom.

Efter att ha besökt 15 läkare får föräldrarna chockbeskedet att deras son har hudsjukdomen EB, av den dödliga varianten Herlitz.

Therese Vesterlund börjar skriva dagbok på nätet om Tille, en dagbok som följs av 100 000-tals läsare i Sverige och resten av världen. I denna bok har Therese sammanställt hela den gripande dagboken där man kan följa Tilles kamp mot sjukdomen ända tills han somnar in på påskaftonen, bara sex månader gammal.

Journalisten Annika Sohlander har skrivit kapitlen om bakgrunden till dagboken och om föräldrarna Therese och Nicklas känslor runt Tille och sjukdomen.


 

Min kommentar:

En bok jag sträckläste, men blev ändå hyfsat besviken. Det kan vara så att jag blev besviken, just därför att jag läst alla dessa dagboksanteckningar på familjeliv.se. Jag hade nog hoppats på att få läsa något mer än det som redan varit ute på nätet.

Therese skriver sina dagboksanteckningar om sin son Tilles kamp mot sjukdomen EB.

Detta är en bok jag ändå, trots min besvikelse, rekommenderar alla att läsa.

 

 

Betyg:

image21image21image21

Ro utan åror

image28Av: Ulla-Carin Lindquist
Köpt: Lånat

Recensent: Malin

 

Beskrivning:

Jag känner djup sorg över allt jag inte kommer att få uppleva. Jag är bedrövad för att jag snart kommer att lämna mina fyra barn. Samtidigt känner jag en stor lycka och glädje över allt jag upplever just nu. Flera gånger varje dag fylls mitt hus med skratt. Låter det märkligt?

Samma dag som hon skulle fira sin 50-årsdag fick TV-journalisten Ulla-Carin Lindquist sin diagnos. De problem hon haft med först sin högra hand, sen sitt ben och sen med allt fler muskler berodde på att hon drabbats av amyotrofisk lateralskleros, ALS. Det är den värsta av alla neurologiska sjukdomar. Den saknar bot och leder snabbt till döden.

Den här boken är skriven under den korta sjukdomstiden. Ulla-Carin Lindquist skildrar sina upplevelser ställd ansikte mot ansikte med döden. Men det är också en bok om kärlek och en djup förbundenhet med allt levande.


 

Min kommentar:
En bok som jag sträckläste. Då jag älskar böcker som är sanna.
Läste boken med både skratt och tårar.
Däremot hade jag velat haft några rader med ord om efter Ulla-Carins död.
Annars är detta en bok jag rekommenderar starkt.


Betyg:

image21image21image21image21


Burpojken

image27Av:Torey Hayden
Köpt: Adlibris.se
Recensent: Emmelie

Beskrivning:
Han är femton år och har levt på institutioner sedan han var åtta. Under dessa år i samhällets vård har han vägrat att prata, ingen vet om han kan. Men talsvårigheterna är inte Kevins enda problem, inte ens det värsta. Han är psykiskt störd och hans rädslor tvingar honom att ständigt gömma sig under ett bord med stolar omkring som ett skyddande galler. Mer eller mindre mot sin vilja tar psykoterapeuten Torey Hayden sig an Kevin, även om hon tror att det är hopplöst. Men för att inte bli ännu en i raden av alla som svikit honom bestämmer sig Torey för att ge honom en chans.

Burpojken är berättelsen om Torey Haydens mödosamma arbete med Kevin och om hur det påverkar hennes liv. Pojken ställer henne på hårda prov både som terapeut och medmänniska, men han engagerar henne mer än något annat barn gjort tidigare.

 

Min kommentar:

Mycket fängslande bok med många twister. Det kändes faktiskt som jag kände pojken mot slutet. Den här boken satt kvar i tankarna länge och jag hade väldigt svårt att lägga den ifrån mig. Den är helt klart läsvärd även om den kunde bli lite tråkig emellanåt.


Betyg:
image21image21image21image21

Underbar och älskad av alla

image26Av: Martina Haag
Köpt:
cdon.com
Recensent: Emmelie

Beskrivning:
"- Allt i min garderob är från 1993, jag har ingen att dela livet med och jag är snart för gammal för att slå igenom som skådis. Jag kommer att bli tvungen att börja jobba som dödgrävare eller nåt som man kan få arbeta med om man inte har någon utbildning. Bergis måste man ha läst 40 poäng förmultning för att få jobba som dödgrävare.
Nej, nu får jag sluta negga. Mitt liv är faktiskt jättelyckat. Barnpjäsen med Filuren och Löken är ju ändå ett riktigt skådisjobb även om det inte är på en stor pampig teater. Och vem vet, man kanske kan bli upptäckt? (Eller hur, det är ju jävligt stor chans att Colin Nutley sticker upp mitt i publiken när vi spelar för förstaklassarna i Gustavsbergs-skolan. Och om han nu trots allt skulle göra det så kan han ju inte se mig, för jag har ju den där konstiga hatten över huvudet hela pjäsen. Eller ja, jag kanske kan ta av den i applådtacket.)"

Det är något som inte stämmer i Isabella Eklöfs liv. Vid det här laget borde hon ju vara superframgångsrik filmstjärna med fantastisk pojkvän. Det är som om hennes riktiga liv, det liv hon egentligen är ämnad för att leva, aldrig sätter igång. När den stora chansen till förändring äntligen dyker upp kastar hon sig över den. Det är då det blir jobbigt på riktigt.

Underbar och älskad av alla är en charmig, rolig och oemotståndlig skildring av en kvinna som försöker få ordning på livet. Det är Martina Haags första roman. År 2004 utkom krönikesamlingen Hemma hos Martina som blev en stor försäljningsframgång, omtyckt av både recensenter och läsare. Martina Haag skriver krönikor i tidningen mama och Aftonbladet. Hon arbetar också som skådespelare.

Min kommentar:
Skitrolig bok som jag sträckläste.
Klockrena beskrivningar, sjuka påhitt och allt med en stor portion humor.
Rekommenderar den här boken starkt till den som vill få ett gott skratt. Synd bara att den var så kort.
Jämför den absolut inte med filmen, den va jättedålig.

Betyg:
image21image21image21image21

Linas kvällsbok Del 1 & 2

image25Av: Emma Hamberg
Köpt:
Adlibris
Recensent: Emmelie

Beskrivning:
Del 1: Lina är 15 år och bor i Rödköping (Dödköping...), hon hatar att vara okysst (hon funderar till och med på att kyssa sin minderåriga kusin, snacka om panik) och berättar inte för någon att hennes älsklingsrätt är kåldolmar det är inte coolt (bara det att man lägger värsta rökarna av kål gör ju att det erkännandet går bort). Bästa vänner vet hon inte riktigt om hon har (vill de vara med henne bara för att hon är fulare och dummare än de?), och kärlek vet hon inte ett piss om när höstterminen i nian börjar. Men det här blir året då ALLT händer (lite väl mycket kanske...).

Del 2: Två killar och ett hjärta handlar om val. För Lina måste välja.
En bok om ont och gott, svart och vitt och ett hjärta på gränsen till att sprängas.

Min kommentar:
Älskade verkligen den här boken!
Sjukt underhållande, rolig och enkel att läsa. En stor dos av pinsamheter gjorde den ännu bättre. Man kom verkligen tillbaka till högstadiet/gymnasiet och längtade nästan tillbaka (i alla fall genom vissa delar av boken -hehe-).
Sex och kärlek fanns det gott om - ME LOVE! Gick absolut inte att lägga ifrån sig. Nog det bästa bokköpet jag gjort än så länge.

Betyg:
image21image21image21image21image21

Flyga drake

image23Av: Khaled Hosseini
Köpt:
Ica Maxi
Recensent: Emmelie

Beskrivning:
Amir och Hassan växer upp som bästa vänner under en omvälvande tid i Kabul. Trots att de uppfostras sida vid sida lever de i två helt skilda världar. Amir är son till en framstående välbärgad man, medan Hassan, som är son till Amirs fars tjänare, tillhör det fattiga och lågt stående hazarfolket. Hassan gör allt för Amir, han försvarar honom i alla lägen, men när Amir en dag får chansen att återgälda Hassans totala lojalitet sviker han.
När Sovjetstyrkor invaderar Kabul och Amir och hans far flyr landet för att skapa sig ett nytt liv i Kalifornien tror Amir att han har gjort sig fri från sitt förflutna. Men han kan inte lämna minnet av Hassan bakom sig.
Flyga drake
är en gripande roman om vänskap, svek och lojalitet. Den handlar om banden mellan fäder och söner och fädernas makt över sina söner - deras kärlek, uppoffringar och lögner. I bakgrunden står historiska händelser som inte tidigare berättats på detta sätt, boken tar oss från ett vackert och välmående Afghanistan rikt på kultur till det ödelagda land som det är idag.

Min kommentar:
Otroligt läsvärd bok om sann vänskap utan gränser. Otroligt fängslande och berörande!
Boken är vacker och lätt att förstå. Man får lite känslan av Afghanistan när olika persiska ord och uttryck är inlagda här och där. Det är nästan så man känner lukten av fruktträdgårdar och marknader.
Jag blev både rörd, glad, ledsen och arg när jag läste den här boken.

Betyg:
image21image21image21image21image21

Da Vinci Koden

image22Av: Dan Brown
Köpt:
Lånad på biblioteket
Recensent: Emmelie

Beskrivning:
Konsthistorikern och symbolikexperten Robert Langdon befinner sig i Paris för att hålla en föreläsning när han väcks av ett viktigt telefonsamtal. Den åldrade intendenten på Louvren har blivit brutalt mördad inne på museet, och ett märkligt chiffer har hittats intill hans kropp. Langdon kallas till platsen för att hjälpa till att lösa gåtan, ovetandes att polisen också håller honom för misstänkt till dådet.

Medan Langdon och den franska polisens kryptograf, Sophie Neveu, söker avtäcka det gåtfulla meddelandet finner de ledtrådar gömda i Leonardo da Vincis verk ledtrådar som är synliga men samtidigt skickligt förklädda av konstnären.

En koppling till den mördade intendenten stärks när det avslöjas att han tillhört Prieuré de Sion det sekreta sällskap som innehållit medlemmar som Newton, Botticelli, Victor Hugo och da Vinci. Langdon misstänker nu att de är en fantastisk historisk hemlighet på spåren, en hemlighet som genom århundradena bevisats var lika upplysande som farlig. Ifall det labyrintiska pusslet inte hinner dechiffreras i tid går en explosiv forntida sanning i graven.

En rasande kapplöpning vidtar.

Min kommentar:
Jag avgudade verkligen den här boken. Alla gåtor, teorier och pussel triggade mig. Nog för att den var lång, men varje sida var genomtänkt och mästerlig!
Går inte att jämföra med filmen som inte ens var hälften så bra som boken.
Läs den!!

Tips! Läs den med hård pärm. Bokstäverna blir så små annars.

Betyg:
image21image21image21image21image21

Martina-Koden

image20Av: Martina Haag
Köpt:
Överskottsbolaget
Recensent: Emmelie

Beskrivning:
Varför hörs någon vråla SÅÅÅHÄÄÄÄR HAAAR INTEEE MARIIIAAANNE FREDRIKSSOOON DEEEEEEET i det lilla vita huset i Bromma? Vad gör man när man är så trött att man inte står ut en enda sekund till och vill stoppa in hela sin familj i ett skåp? Varför ser Martina Haag ut som en smurf med pösbyxor? Och vad gör hon egentligen instängd i en hiss med Viggo Mortensen på en lyxig björnfäll? Hur ska man bära sig åt för att få en riktigt vidrig julafton? Och kommer verkligen Hans Blix att kunna reda ut bråken hemma hos familjen Haag?

Svaren och mer därtill får du i Martina-koden. Martinas debutbok, krönikesamlingen Hemma hos Martina, blev en succé bland både kritiker och läsare och har hittills sålt i över 120 000 exemplar. Hennes roman Underbar och älskad av alla (och på jobbet går det också jättebra) som kom ut 2005 har sålts till fem länder och ska bli långfilm, i regi av Måns Herngren och Hannes Holm. Martina-koden innehåller både nyskrivna krönikor och tidigare publicerat material från Aftonbladet och mama.

Min kommentar:
Rolig bok som man kände igen sig i. Trots att den har 200 sidor kändes den mycket kortare.
Martina har ett så självklart och ärligt sätt att skriva på, och man blir alltid garanterad ett gott skratt. Rekommenderar den här boken om man vill ha något lätt att läsa. Typ när man ska resa.

Betyg:
image21image21image21image21

P.S. Jag älskar dig!

image19Av: Cecilia Ahern
Köpt:
Adlibris.se
Recensent: Emmelie

Beskrivning:
Somliga väntar ett helt liv på att hitta sin själsfrände, men inte Holly och Gerry. De avslutar varandras meningar och till och med när de bråkar kan de inte låta bli att skratta. Holly kan inte tänka sig ett liv utan Gerry. Och det är så idén med "listan" kommer till ... som ett skämt. Om något skulle hända honom ska han ge henne en lista med saker att göra, för att hon ska klara sig utan honom.

Men så händer det otänkbara. Gerry blir sjuk och dör. Tre månader senare får Holly ett mystiskt paket. Det visar sig att Gerry har hållit sitt ord och efterlämnat sig brev med instruktioner till Holly om vad hon ska göra för att komma över honom. Varje brev avslutas med "PS Jag älskar dig".

Min kommentar:
Sorglig bok om att förlora någon man älskar, och samtidigt romantisk utan några gränser, mycket pga breven. Det är också en väldigt härlig bok om vänskap och att hitta sig själv.
Även om boken var fin blev jag lite uttråkad emellanåt, vilket drar ner betyget.

Betyg:
image11image11image11image11

En shopaholic i New York

image18Av: Sophie Kinsella
Köpt:
Ica Maxi
Recensent: Emmelie

Beskrivning:
Becky Bloomwood utvidgar sitt territorium! Hon och Luke och alla kreditkorten är på väg över Atlanten till en adress i New York som hennes fordringsägare inte känner till. Med Fifth Avenues alla möjligheter inom räckhåll köper hon hela staden. Men till vilket pris?

Författaren Sophie Kinsella utnyttjar på ett lysande sätt vårt dåliga samvete som konsumenter. Hon skildrar en hjältinna som reser sig varje gång hon trillar dit. Rebeccas fantasifulla knep för att betala tillbaka sina skulder är både avväpnande och desperata. Hennes bekännelser är världens bästa kick när allting (ekonomin) hänger på en tråd. Kommer Becky att kunna leva upp till sitt nya motto: Köp bara det du verkligen behöver?

Sophie Kinsella är författare och före detta ekonomireporter. Hon är oerhört försiktig med sina pengar och syns ytterst sällan på shoppingrundor i London. I motsats till Rebecca Bloomwood står hon på mycket god fot med sin bankkamrer. Hennes resor till New York har alltid kulturella förtecken. Kinsella bor i London med sin familj, sina skor och en samling coola shoppingpåsar som hon använder i syfte att imponera på vännerna.

Min kommentar:
Den här boken var lika rolig och underhållande som den förra!
Helt underbar och går absolut inte lägga ifrån sig. Hög "skämmighetsfaktor" på den här också.

LÄS DEN!

Betyg:
image11image11image11image11image11

Det ska bli ett sant nöje att döda dig

image17Av: Magdalena Graaf
Köpt:
Adlibris.se
Recensent: Emmelie

Beskrivning:
I boken Det ska bli ett sant nöje att döda dig berättar Magdalena Graaf om det äktenskap som hon ingick som gravid nittonåring. Vad som till en början var ungdomlig familjelycka, med en omtänksam om än kriminellt belastad man, övergick snart i misshandel och fullständig terror. Magdalena Graaf skildrar trovärdigt och med den inlevelse som bara egna erfarenheter kan ge, hur hon till slut lär sig att leva med makens våldsamma raserianfall, trots att de utgör ett dödligt hot. Hon ber inte om medlidande, utan beskriver osentimentalt och rakryggat hur den unga Magdalena sakta bryts ner. Hon visar också vilken betydelse stödet från föräldrar och vänner haft för att ge historien ett lyckligt slut.

Det här är en naken och mycket dramatisk skildring av en ung mammas kamp för att överleva och skydda sig själv och sitt barn från en man som när som helst kan gå till attack. Magdalena Graaf ger oss en berättelse om social misär och kvinnomisshandel, men också om styrka, stolthet och mänskligt mod. Hon ger röst och samtidigt hopp åt många kvinnor som befinner sig i en liknande situation. Med sin historia vill hon återupprätta inte bara sig själv utan också alla de kvinnor som fallit offer för manligt våld.

I boken berättar Magdalena Graaf även om sin uppväxt med två sökande och kärleksfulla föräldrar, samt om tiden efter flykten från äktenskapet, den framgångssaga som innebar att hon och hennes syster Hannah inte bara blev kända utan även något av ett begrepp i Sverige. Den här avslöjande berättelsen visar att man kan lyfta sig själv ur det svartaste mörker och den djupaste förtvivlan och med hjälp av andra vinna självrespekten åter och få ett värdigt och innehållsrikt liv.

Pocketutgåvan innehåller även ett nyskrivet efterord av författarinnan.

Min kommentar:
Boken fick mig att se på "bimbo" Magdalena med nya ögon.
Hennes berättelse är så stark och gripande och jag beundrar henne verkligen.
Ta inte detta på fel sätt, det är verkligen hemskt det Magdalena varit med om. Det är fruktansvärt att någon sånt här kan hända och händer hela tiden, så det är en viktig bok i sig.
Det är själva skrivandet jag kritiserar.
Grejen var den att jag inte riktigt kunde underhålla mig med den här boken i nästan 270 sidor. Den blev väldigt långdragen och det blev nästan som upprepningar. Blev mer en plikt för mig att ta mig igenom, än att jag verkligen ville. Så ja skulle tyvärr inte kunna tänka mig att läsa den här boken igen.
Men jag tycker i alla fall man ska läsa den en gång.

Betyg:
image11image11image11

Harry Potter och Dödsrelikerna

image16Av: J.K. Rowling
Köpt:
Adlibris.se
Recensent: Emmelie

Beskrivning:
I år är det tio år sedan Harry Potter och de vises sten publicerades och fenomenet Harry Potter för första gången såg dagens ljus.
Böckerna om Harry Potter har hittills sålt i drygt 2 miljoner exemplar i Sverige. Världen över har Harry Potter-böckerna sålt över 325 miljoner exemplar och finns översatt till 64 språk.


Det sista sommarlovet från Hogwarts är snart slut och Harry Potter väntar otåligt på Privet Drive. Medlemmar ur Fenixorden ska komma och hämta honom och föra honom till en säker plats, utan att Voldemort och hans anhängare får reda på vart han tar vägen. Men när han väl kommit i säkerhet - vad ska han göra då? Hur ska Harry kunna utföra den livsfarliga och omöjliga uppgiften som professor Dumbledore har gett honom?

De tidigare böckerna i serien är:
Harry Potter och De vises sten, Harry Potter och Hemligheternas kammare, Harry Potter och Fången från Azkaban, Harry Potter och Den flammande bägaren, Harry Potter och Fenixorden och Harry Potter och Halvblodsprinsen.

Min kommentar:
Måste bara börja med att säga att jag absolut älskar Harry Potter böckerna!

Den var lite trögstartad faktiskt. Det var väldigt snyggt skrivet som vanligt och hon har verkligen lyckats fläta ihop och förklara allt från dom förra böckerna, vilket jag trodde skulle vara omöjligt. Trodde jag skulle bli besviken men det blev jag faktiskt inte.
Boken är dyster och mörk till stora delar och sorg drabbar folket i trollkarlsvärlden överallt. Men samtidigt så behåller boken som sina föregångare sin magiska charm, spännande mystik och nagelbitande spänning. Den var verkligen jättebra!

Betyg:
image11image11image11image11

En shopaholics bekännelser

image15Av: Sophie Kinsella
Köpt:
Adlibris.se
Recensent: Emmelie

Beskrivning:

Möt Rebecca Bloomwood. Hon jobbar som journalist på en finanstidning, har tråkigt och tjänar för lite. Rebecca älskar att shoppa, men hennes problem är kreditgränserna på kortet ? Men det bryr sig Rebecca inte om. Bästa sättet att bli på gott humör är ju att gå på stan och shoppa något fint till sig själv ? Läs hennes egen berättelse i En shopaholics bekännelser.


Min kommentar:
Helt underbar bok som jag verkligen måste rekommendera till alla!
Jätteroligt skrivet med glimten i ögat. Helt omöjlig att lägga ifrån sig. Den blev aldrig tråkig. Däremot var jag tvungen att lägga den ifrån mig ibland för att den blev lite för pinsam -haha-.
Jag hoppas att jag aldrig blir som Rebecca i boken.

Betyg:
image11image11image11image11image11

Bilbo - En hobbits äventyr

image14Av: J.R.R Tolkien
Köpt:
Lånad av sambons mamma
Recensent: Emmelie

Beskrivning:
Halv motvilligt följer den fridsamme hobbiten Bilbo den store trollkarlen Gandalf på jakt efter dvärgarnas guldskatt. Otaliga faror och svårigheter tornar upp sig på vägen. Med list och tur och tack vare Gollums "osynlighetsring" lyckas Bilbo och hans följe ta sig fram till den ruvande draken Smaug för den avgörande striden.

Tolkiens rika fantasi har skapat en värld så levande och verklig att man kan svära på an funnits en gång i uråldrig tid, på den riktiga sagotiden.

Min kommentar:
Gillade den här boken till en början, men den blev alldeles för långdragen. Det märktes väldigt väl att det är en barnbok efter en stund. Den blev väldigt trist i långa loppet, men tog mig trots det genom hela boken.
Inget jag vill läsa igen!

Betyg:

image11

Ska vi slå vad?

image13Av: Jennifer Crusie
Köpt:
Adlbiris.se
Recensent: Emmelie

Beskrivning:
Det börjar inte bra. Minerva tror att Cal slagit vad om att han ska få henne i säng, och det gör henne rasande. Det vadet ska han minsann förlora! Men Minerva och Cal är menade för varandra; ödet har fört dem samman. Tyvärr vägrar det argsinta kärleksparet att inse det. Det krävs många vadslagningar, himmelskt god mat och goda vänners ingripande innan de förstår att de har mött den stora kärleken.

Ska vi slå vad? är en roman för alla med kärlekslängtan, dåligt samvete och vanor vi helst inte vill kännas vid.

Min kommentar:
Väldigt bra bok som "började" från första sidan. Inget tjafs, utan raka puckar. Väldigt händelserik! Den här boken fick mig att må bra och till och med klä mig annorlunda, bättre.
Feel good bok helt enkelt.

Betyg:
image11image11image11image11

Allt för min syster

image12Av: Jodi Picoult
Köpt:
Adlibris.se
Recensent: Emmelie

Beskrivning:

"Du släpper helt enkelt inte boken ifrån dig." Nerikes Allehanda

Trettonåriga Anna Fitzgerald har alltid funnits där för sin syster Kate - bokstavligt talat. För Anna är en så kallad designer baby, en perfekt genetisk matchning till systern, som lider av en ovanlig typ av leukemi. Hon var bara några minuter gammal när hon för första gången donerade friskt blod till sin syster. Det är kanske inte så konstigt att Anna hela livet känt sig som en reservdel till Kate.

Men nu har Anna fått nog. Kate har blivit sämre och om inte Anna donerar sin ena njure till henne kommer Kate att dö. Trots att Anna älskar sin syster vill hon inte längre att besluten ska fattas över hennes huvud. Hon uppsöker en advokat och stämmer sina föräldrar för att få rätten att bestämma över sin egen kropp ...

Min kommentar:
Väldigt bra bok som jag inte ville lägga ifrån mig, dock inte en av de bästa jag läst.
En väldigt stark berättelse som gjorde mig både arg och rörd. Grät en skvätt lite här och där faktiskt. Den var inte alls som jag hade förväntat mig och det gjorde mig faktiskt positivt överraskad. Vädligt oväntat slut måste jag säga, utan att förstöra boken på något sett.

Betyg:
image11image11image11

Amuletten från Samarkand

image10Av: Jonathan Stroud
Köpt:
Lånad av kompis
Recensent: Emmelie

Beskrivning:
"Jag lät den blå elden dö ut för att ersättas med en frän lukt. Grabben började tala. Mycket pipigt.
- Jag befaller dig ... att ... att ... (Nå, fram med det!) ... s-s-säga ditt n-namn. Det är vanligtvis så de inleder, nybörjarna. Meningslöst pladder. Han visste och jag visste att han redan kände till mitt namn, hur skulle han annars kunna frammana mig?"


Djinnen Bartimeus finner sig frammanad av en tolvårig pojke, en trollkarlselev som inte är torr bakom öronen ännu. Pojken Nathaniel beordrar Bartimeus att stjäla Amuletten från Samarkand från en mäktig trollkarl. Nathaniels motiv är enbart hämnd för en oförrätt men han inser snart att han tagit sig vatten över huvudet. Trollkarlen Lovelace som äger amuletten smider sina egna fruktansvärda planer för att röja undan konkurrerande trollkarlar. Nathaniel blir tvungen att använda all sin trollkarlslist och hänsynslöst utnyttja Bartimeus för att ta sig ur knipan han försatt dem båda i.

Bartimeus och Nathaniel befinner sig i London, handlingen utspelar sig i en värld snarlik vår egen. Men Trollkarlarna har makten och djinnerna utkämpar deras strider där vanliga människor lätt blir oskyldiga offer. Bland människorna finns också rebeller - ledda av en flicka utan trollkarlsmakt men med vissa svårbemästrade egenskaper. Till och med Bartimeus får svårt att värja sig när han hamnar i rebellernas våld.

Amuletten från Samarkand är den första delen i trilogin om Bartimeus.
Ålder: 12-16 år.

Min kommentar:
Inte alls min stil, då den var lite för långtråkig. Den hade inte de där triggande händelserna som får en att vilja läsa vidare. Bartimeus elaka lilla personlighet är det enda som höll den här boken flytande. Lite kan det nog bero på att jag var för gammal för den här boken när jag läste den. Den kan säkert vara rolig för någon som är i just 12års åldern.

Betyg:
image11image11

Om Bokbloggen

Den här bloggen är gjord för att du (speciellt tjejer) som gillar böcker, lätt ska kunna komma åt recensioner och kommentarer om böcker i olika genrer. Alla åsikter är mina egna, så jag och ni som läser kanske inte alltid är överrens om bokens underhållningsgrad. Därför får du gärna lägga in en egen kommentar. Självklart länkar vi till dig om du har en egen sida. Ju fler som har något att säga om boken desto lättare är det för läsarna att veta vad som är bra och dåligt.
Skriver även in vars jag köpt/lånat de. Kan ju vara bra att veta.

Sist men inte minst. Kontakta gärna oss om du vill att vi ska recensera någon speciell bok, eller varför inte rekommendera något bra?

Ha de bra! //Emmelie


GRUNDARE


Namn: Emmelie
Bor: Utanför Skellefteå med min sambo & 2 katter
Född: På Skellefteå BB, 1986

Jag föredrar genrerna ChickLit, Romaner, Fantasy och lite annan skönlitteratur. Så det är väl de genrerna som det kommer skrivas mest om tills jag skaffat mig en partner in crime som gillar något annat.

Jag köper oftast mina böcker på adlibris.se, men det händer att någon bok ibland slinker ner i matkassen på tex. Ica.
För mig går det åt ungefär 1 bok i veckan när jag läser mycket, annars kan det ta upp till 3. Vilket som, kommer jag att "recensera" alla böcker jag läser, oavsett hur bra eller dåliga de är.





 På jakt efter en hängiven bokrecensent som kan hjälpa mig med sidan!

RSS 2.0